Streamline

project location

usa

description

This kitchen renovation project combined an outdated breakfast room and kitchen space to
become a new expanded kitchen for a family that loves to cook and spend time together in the
kitchen.
The rooms were completely gutted down to bare studs and rebuilt. The rear wall was
demolished to make way for a new counter to ceiling window that looks out to the rear yard and
pool visually expanding the space inside.
The owners wanted a space that was very contemporary. They insisted that the cabinets have
clean lines and smooth surfaces. They also wanted something done to the ceiling to visually
combine the new large space which included a large skylight that flooded the interior with
natural daylight.
The answer was to create free form soffits that soften the harsh angles created by the cabinetry.
In doing so we punched backlit light coves of different sizes to add more movement to the
design. Next we suspended oval accent soffits over the islands. This blurs the deep skylight well
but still allows light to flood the space.
Cabinets were all custom built so that they all appear uniform. Drawer units are behind the
hinged doors. Stainless steel accents and toe kicks continue the theme and match nicely with
the appliances. The walls are painted with a multiple layer paint scheme and glass beads are
added while the paint is still wet. These beads make the walls and ceiling glisten when the sun
shines in.

share this project

schaub+srote services

 

 

related projects

  • Sunset Hills Outdoor Addition Dining and Bar Area

    Sunset Hills Outdoor Addition

    This expansive addition consists of a covered porch with outdoor kitchen, expanded pool deck, 5-car garag...

inspiring design that moves you ®